Luxemburg serà el primer país que farà el seu transport públic gratuït

S’espera que Luxemburg es converteixi en el primer país del món en fer gratuït tot el transport públic.

Les tarifes dels trens, tramvies i autobusos s’eliminaran l’estiu gràcies als plans del govern de coalició liderat per Bettel.

Bettel, del partit demòcrata formarà un govern amb el partit dels Treballadors Socialistes d’esquerra i els Verds, i va prometre donar prioritat al medi ambient durant la recent campanya electoral.

La ciutat de Luxemburg, pateix una de les pitjors congestions de trànsit al món.

Hi viuen aproximadament 110.000 persones, però altres 400.000 viatgen a la ciutat per treballar. Un estudi va suggerir que els conductors a la capital van passar una mitjana de 33 hores en embussos el 2016.

Si bé el país en el seu conjunt té 600.000 habitants, gairebé 200.000 persones que viuen a França, Bèlgica i Alemanya creuen la frontera cada dia per treballar a Luxemburg.

Luxemburg ha mostrat cada vegada més una actitud progressista cap al transport. Aquest estiu, el govern va concedir transport gratuït per a tots els joves i nens menors de 20 anys. Els estudiants de secundària poden utilitzar el servei de transport gratuït entre la seva escola i casa seva. Els passatgers només han de pagar € 2 (£ 1.78) fins a dues hores de viatge, que en un país de sol 999 milles quadrades (2.590 km2) cobreixen gairebé tots els viatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s